Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΧΡΕΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

 
   Γράφει ο Σατιριστής
   Στο γνωστό σε όλους μας σύνθημα " ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ " παραπέμπει ο τίτλος  του σημερινού άρθρου.Τα " δολοφονημένα " χείλη της Ρόζας Λούξεμπουργκ κόλλησαν
πάνω στο στόμα του Γιώργου Παπανδρέου και  με ένα γλυκό φιλί ο "Αμερικανός" Πρόεδρος έθεσε στον ελληνικό λαό το παραπάνω δίλλημα, περίπου 3 χρόνια πριν.
Έτσι οι έννοιες αντιστράφηκαν και ο Σοσιαλισμός πήρε τη θέση της βαρβαρότητας του Χρέους και η Βαρβαρότητα υπονοήθηκε ως στροφή προς το Σοσιαλισμό.

     Το Χρέος έγινε Δούρειος Ίππος για τα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού.Έγινε αφορμή να μην έχουν καρκινοπαθείς τα φάρμακα τους και να πέφτει στη μέγκενη της ανεργίας 1 εκατομμύριο κόσμος.Το Χρέος είναι τόσο μεγάλο και τόσο πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.Θυμίζει εκείνη τη παλιά διαφήμιση για φωτογραφίες που έλεγε για το κόστος διάφορων αντικειμένων και στο τέλος έκλεινε με τη φράση "μια φωτογραφία με τα παιδιά σου : ΑΞΙΑ Ανεκτίμητη ".Ανεκτίμητης Αξίας ίσως τελικά να είναι το φιλότιμο ενός λαού που πάει να πληρώσει ένα χρέος το οποίο δε δημιούργησε ο ίδιος και το πληρώνει μέχρι και με το ίδιο του το αίμα.

     Έτσι στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα προσπαθούν να τραβήξουν και την Ισπανία οι Ευρωλύκοι.Όλο το Σαββατοκύριακο έχει ξεσπάσει θύελλα δημοσιευμάτων για τα χρωστούμενα της Μεσογειακής χώρας.Ξέφρενος ο Ευρωπαϊκός Τύπος "αγωνιά" για το που θα βρει η Ισπανία 90 δισ. Ευρώ για να πληρώσει τις Τράπεζες της και ότι άλλο χρωστούμενο μπορούν να της βρουν και να τη δυσφημίσουν .ΔΩΣ' ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ !!! Σου λέει η Έλληνες τσίμπησαν με το κολπάκι με το χρέος,ψάρι το ένα ψάρι και το άλλο, γιατί δηλαδή να μη τσιμπήσουν και οι Ισπανοί.Αυτό που δε λένε βέβαια είναι ότι το έλλειμμα σε οποιαδήποτε χώρα υπάρχει εξ' ορισμού από τους όρους με τους οποίους δανείζονται τα κράτη χρήματα.. Αφού κρύψουν αυτό αρχίζουν και λένε το κόσμο τεμπέλη και αντιπαραγωγικό.

     Τέλος θα κλείσω με ένα παλιό τραγουδάκι που άκουσα σήμερα και μου θυμίζει κάπως όλη αυτή τη κατάσταση που ζούμε σήμερα.. ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: